Räcker det inte med en bra kost? Nej, faktum är att 80-90 % av oss inte får i sig det rekommenderade dagliga näringsbehovet genom den mat vi äter. Det är därför viktigt att komplettera med kosttillskott, speciellt med tanke på att nästan 40 % av de kalorier som många äter kommer från raffinerad och behandlad snabbmat eller snacks!  Vilken kvalitet har vår kost idag? Med dagens moderna jordbruksmetoder har vår jord blivit mer utarmad på grundämnen än någonsin tidigare, vilket ger sämre näringsstatus i maten. Försurat nedfall/regn lakar ur jorden ytterligare och långa transporter av omogna frukter och grönsaker förbättrar inte heller situationen. Härdade eller delvis härdade vegetabiliska oljor (margariner) är också vanligt förekommande och mycket skadliga för hälsan. Vi måste dessutom ha en väl fungerade matsmältningsapparat med rätt pH-värde, enzymproduktion och saltsyrabalans för att upptaget ska fungera optimalt. Näringsbrist bakom en rad kroniska sjukdomar Många kroniska sjukdomar kan bero på näringsbrister, 30 års forskning visar att hjärt/kärlsjukdomar, cancer, högt blodtryck, slaganfall, diabetes och övervikt är näringsrelaterade hälsoproblem. De av socialstyrelsen rekommenderade dagsbehoven av de viktigaste näringsämnena sägs täcka behovet för "friska" människor, men hur många är helt friska idag? Dessutom fastställdes dessa RDI-doser på 1940-talet då vi hade en helt annan miljö.

Hagas Gröna finner du högkvalitativa och lättupptagliga kosttillskott från bl.a. Helhetshälsa ,Egenvårdspoolen, Alpha Plus, Svenska Bioteket, Bättre Hälsa, Vital, Ion Silver, Jiba, Great Earth , Holistic och Thorne (Edura), Örtspecialisten, Dr Reckeweg m.m.

Homeopati en 200-årig läkekonst Homeopatin grundades av den tyske läkaren Samuel Hahnemann. Den praktiseras idag runt om i världen av både läkare och homeopater. Homeopatisk forskning förekommer mest i Europa, främst i England, Tyskland och Frankrike där det också finns sjukhus och vårdkliniker helt på homeopatisk grund. Till skillnad från skolmedicinen behandlas inte bara de patologiska symptomen utan hela människans individuella symptomkomplex (fysiskt, mentalt och känslomässigt).

Naturlig medicin av färska växter De homeopatiska medicinerna tillverkas av färska växter, mineraler, grundämnesföreningar och djurdelar. Medicinen spädes och skakas eller rives med ett neutralt ämne, t.ex. alkohol eller mjölksocker (därav namnet "sockerpiller"), och man har nu gjort en s.k. potentiering av medicinen. Genom detta tillverkningssätt har man minimerat risken för biverkningar och istället bibehållit den läkande och återställande förmågan på den mänskliga organismen.

Dr BACH BLOMSTERTERAPI


Dr Bachs blomsterterapi handlar om hur naturens helande krafter kan balansera vårt inre och återställa vår känslo-mässiga harmoni. Blomessenserna hjälper dig att fatta beslut, känna trygghet, hitta livsglädjen eller stabilisera ett svängande humör. Påverkar våra känslor och sinnesstämningar - hjälper oss att återfå balans och harmoni, är helt ofarliga, har inga biverkningar, kan kombineras med all slags medicin, förstärker effekt hos andra behandlingar, fungerar utmärkt på små barn, djur och växter. Ingen av de 38 blomessenserna är skadlig eller vanebildande. Det finns ingen risk för överdosering. Därför kan de användas av vem som helst. Detta var just Dr Bach´s syfte - "heal thyself" - att människan skulle kunna bota sig själv.